Mallorca III | zon.strand.genieten

(English below)

Voor mij bestaat er maar één manier om echt tot rust te komen. Met een goed boek onder een parasol over de zee uitkijken. En dan het liefst met heerlijke versnaperingen (denk thee – moeilijk | koffie – gemakkelijker | mooie wijn – geen probleem | heerlijk eten – zit wel goed) die door vriendelijke bediening worden geserveerd. De Spanjaarden zijn ontzettend gastvrij en aardig. Ik noem hier enkele beach clubs waar het goed toeven is.Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie strand clubs op Mallorca zoals o.a. Nikki Beach en The Virtual Club. Hier vind je extra informatie: abcmallorca

Purobeach
Ik ga het beste niet voor het laatst bewaren. Dit is mijn grote favoriet. Het hoort bij het Puro Hotel (zie mijn eerdere blog over Slapen op Mallorca). Hier heb je echt vakantie. Je hoeft niets mee te nemen behalve zonnebrand, lectuur en je (goed gevulde) portemonnee. De rest wordt voor je geregeld. Zodra je binnenkomt word je door iemand van de bediening naar je (gereserveerde!) bed gebracht. Op de mooie brede bedden liggen dikke matrassen en twee handdoeken. Zodra je bent geïnstalleerd krijg je een glas Cava, een flesje water en vers fruit. In de loop van de dag word je nog extra verwend met een verfrissende smoothie en voordat je naar huis gaat krijg je ook nog een flesje aftersun.
Je kunt van alles bestellen en het wordt binnen no time aan je bed gebracht. Ik vind het fijner om te lunchen aan een tafel. Er is een restaurant, maar zorg ervoor dat je op tijd reserveert.
De bediening gaat zeer elegant gekleed. De kleding en schoenen kan je kopen in de boutique. Als je hier naartoe wil vergeet dan niet ruim van tevoren te reserveren. Purobeach ligt in Cala Estancia, ongeveer vijftien autominuten vanaf het centrum Palma.
Voor meer info: Purobeach

11258253_887633144616004_3320190422602608200_n-1
Overzicht van Purobeach, dat op een schiereilandje in de zee ligt.
IMG_3596 (1)
Een lichte lunch met uitzicht op de Middellandse Zee.
IMG_3600 (3)
Aan het eind van de dag is het natuurlijk tijd voor cocktails!

Assaona Beach
Aan de andere kant van de jachthaven van Portixol met uitzicht op het hotel Portixol ligt Nassau Beach. Minder hip en luxe dan Purobeach, maar ook zeker de moeite waard. Ook hier is het verstandig om van tevoren de strandbedden te reserveren. Hier zit je letterlijk met je voeten in het zand.
Voor meer info: Assaona Beach

Anima Beach
Vijf minuten vanaf het centrum van Palma richting Portixol vind je deze hippe beachclub. Het is een heerlijke plek om een dagje door te brengen of om aan het eind van de dag te genieten van de ondergaande zon met een cocktail in je hand.
Voor meer info: Anima Beach

Schermafbeelding 2016-03-28 om 18.15.42
Uitzicht vanaf Anima Beach.
Schermafbeelding 2016-03-28 om 18.16.33
Schermafbeelding 2016-03-28 om 18.21.51

For me, there is only one way to really relax. Looking out over the sea with a good book under a parasol. And then preferably with delicious refreshments (think tea – difficult | coffee – easier | nice wine – no problem | delicious food – will do) served by friendly staff. The Spaniards are incredibly hospitable and kind. There are of course many more beautiful beach clubs on Mallorca such as Nikki Beach and The Virtual Club. Here you will find additional information: abcmallorca

Purobeach
I’m not going to save the best for last. This is my big favourite. It belongs to the Puro Hotel (see my earlier blog about Sleeping on Mallorca). Here you really have a holiday. You don’t have to bring anything except sunscreen, reading material and your (well-filled) wallet. The rest is taken care of for you. As soon as you enter, someone from the service will take you to your (reserved!) bed. On the nice wide beds there are thick mattresses and two towels. As soon as you are installed, you get a glass of Cava, a bottle of water and fresh fruit. During the day, you will be pampered with a refreshing smoothie and before you go home, you will also receive a bottle of aftersun.
You can order anything and it’s delivered to your bed in no time. I prefer to have lunch at a table. There is a restaurant, but make sure you book in time.
The staff dresses very elegantly. You can buy the clothes and shoes in the boutique. If you want to go here, don’t forget to book well in advance. Purobeach is located in Cala Estancia, about fifteen minutes by car from the centre of Palma.
For more information: Purobeach


Assaona Beach
On the other side of the Portixol marina overlooking the Portixol hotel lies Nassau Beach. Less hip and luxurious than Purobeach, but definitely worth a visit. Here too, it is wise to reserve the beach beds in advance. Here you are literally with your feet in the sand.

For more information: Assaona Beach

Anima Beach
This trendy beach club is located five minutes from the centre of Palma in the direction of Portixol. It is a lovely place to spend a day or at the end of the day to enjoy the sunset with a cocktail in your hand.
For more info: Anima Beach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s