Valencia slapen|eten|winkelen

(English below)

De eerste maand van het nieuwe jaar is bijna voorbij. De grauwe dagen doen je verlangen naar de zon. Ben jij al plannen aan het maken voor de zomer? Valencia is een van mijn favoriete bestemmingen voor een weekend trip. Hieronder mijn tips. Koop vooral een boekje om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Op de fiets is dat het gemakkelijkst. Ik vind de Timo ToMomo boekjes altijd heel handig.

Slapen

Boutique Hotel Balandret***
De combinatie van een kleinschalig hotel met betaalbare kamers, een bijzondere inrichting en de ligging pal aan het strand Las Arenas maakte het voor mij niet moeilijk om voor dit hotel te kiezen. Het is wel wat van het centrum af, maar er stoppen verschillende bussen voor de deur waardoor je in no time naar alle bezienswaardigheden kan. Bovendien kan je fietsen huren bij het hotel, hoewel ik die wel redelijk aan de prijzige kant vind. Ik heb het al aan veel vrienden getipt en krijg alleen maar positieve reacties. Ik moet wel vermelden dat er ’s zomers in de avond wat geluidsoverlast kan zijn in de kamers met uitzicht op zee van een nieuw geopende beach club.


Vincci Hotels Valencia****
Vind je het toch fijner om in het centrum te logeren? Dan kan ik je deze Vincci hotels aanraden. De eerste keer dat ik in Valencia was sliep ik in Vincci Palace. Heerlijke bedden en prima centraal gelegen (dakterras en leuke cocktailbar). Vrienden sliepen in Vincci Lys, midden in het centrum geleden aan een straat zonder doorgaand verkeer dus heerlijk rustig. En dan is er nog Vincci Mercat vlakbij de Mercato Central en een zwembad op het dakterras! Dat is natuurlijk wel heerlijk als je na een lange dag even wil bijkomen.

Hotel Las Arenas*****
Naast Balandret, écht op loopafstand, vind je dit prachtige hotel met vijf sterren. Exclusief, dus best aan de prijs, maar van alle gemakken voorzien. Ik ging er regelmatig ’s avonds een drankje drinken op het terras en voelde me de koning te rijk.

Eten (én slapen)

La Más Bonita (eten en… slapen!)
Eén van mijn grote favorieten is toch wel La Más Bonita. Ik werd getipt voor de heerlijke patisserie die ze hier hebben, ik at er dan ook de allerlekkerste ‘Red Velvet Cake’ ooit. Maar ik kwam er al snel achter dat er veel meer is. dan mooie taartjes. Zij hebben verschillende restaurants waar eerlijke, heerlijke Mediterraanse gerechten worden geserveerd. Liever een cocktail? Kan ook hoor. Het borreluur is er heel gezellig en ook de tapas zijn niet te versmaden. Hoewel ik alle vestigingen even leuk vind, is die aan het Patacona strand toch wel mijn favoriet. Sorry, wel een eindje lopen vanaf mijn hotel en dat is best een dingetje als het warm is, maar… er stopt een bus dichtbij en dan ben je er in 20 minuten. Gemak dient de mens. Reserveren is aan te raden, want niet alleen de toeristen maar ook de Valencianen weten het te vinden. Eenmaal daar kan je er ook voor kiezen om naar de chiringuito van La Mas Bonita te gaan. In de zomer kan je bedjes reserveren. Er is geen bediening aan de bedjes, maar de chirinquito is heel dichtbij en daar kan je van alles bestellen. Ook heerlijk om er even beschut te zitten op de fijne loungestoelen.

Sinds een paar jaar verhuurt La Mas Bonita appartementen. Dichtbij alle bushaltes, dus een handige uitvalsplek voor zowel het centrum met alle bezienswaardigheden als het strand van Las Arenas of Patacona (dit strand heeft mijn voorkeur). Klik hier om de appartementen te bekijken en eventueel te boeken.


Mercatbar
Okay, ik heb het lekkerste voor het laatst bewaard. Hier heb ik al zoveel vrienden naar toegestuurd en ik heb echt nog nooit een negatieve reactie gekregen. Ga-hier-naar-toe! Het is een tapasbar, maar niet zomaar een, hier worden namelijk tapas van niveau gemaakt door een sterrenchef! Quique DaCosta (heeft in totaal vijf restaurants waarvan 1 met drie sterren en 1 met twee sterren) serveert gerechten uit de wereldkeuken met een eigen twist. Doe me een plezier en bestel in ieder geval de Pizza Putanesca. Inderdaad een pizza variant op pasta putanesca. Laat je verrassen door nog veel meer te bestellen. Ik koos voor het Menú Degusta (€22,00!) en ik viel van de ene in de andere culinaire verbazing. Voor mij een reden om alleen voor deze bar nog een keer terug te gaan naar Valencia! Sommigen van mijn vrienden gingen na de kennismaking de volgende dag weer. Oh ja, toch nog maar even voor de zekerheid. Vergeet niet ruim van tevoren te reserveren. Ik eet geen vlees en het was geen enkel probleem om voor mij een extra visgerecht te maken. Zie je de boodschappenmandjes op een van onderstaande foto’s? Nee hoor het is hier geen zelfbediening, maar daar wordt keurig je tas ingezet en vervolgens wordt het mandje onder je stoel geschoven. Hoe handig is dat?


Andere leuke tips om te gaan eten
Als je mijn tips in Mallorca hebt gelezen dan weet je dat ik fan ben van de Cappuccino Group. In Valencia is er één vestiging en natuurlijk is dat een aanrader. Hoewel niet Valenciaans maar Baskisch at ik toch heerlijke pintxos bij Sagardi (laat je niet verleiden om boven te gaan eten, beneden is het echt veel leuker!) en ik kon Horchatería de Santa Catalina natuurlijk niet voorbijlopen zonder de traditionele Valenciaanse ‘horchata’ (een notendrankje met water en suiker) te drinken en er een ‘farton’ (een soort langwerpig brioche broodje met poedersuiker) bij te eten. En natuurlijk ga je naar La Pepica voor de lekkerste paella.

Winkelen

Simple
Je kan natuurlijk heel goed winkelen in Valencia, maar ik hou van kleine, bijzondere winkels en Simple is er zo één. Wat een leuk assortiment van uitsluitende Spaanse producenten. Ze zijn zelfs zo Spaans dat hun website niet in het Engels is vertaald. Mijn winkelhart ging open en ik zou bijna weer een zaak willen openen, haha! Maar ik doe het niet hoor. Hopelijk heb je voldoende ruimte in je koffer om leuke cadeaus mee terug te nemen, want je gaat hier echt niet weg zonder iets te kopen. Simple deed me trouwens denken aan mijn favoriete winkel ‘A Vida Portuguesa’ in Lissabon (zie hier mijn verslag daarvan).

Valencia English text

Sleeping
Boutique Hotel Balandret***
The combination of a small-scale hotel with affordable rooms, unusual decor and its location right on Las Arenas beach did not make it difficult for me to choose this hotel. It is a bit away from the city centre, but several buses stop right outside the door, allowing you to get to all the sights in no time. Plus, you can rent bikes from the hotel, although I do find them quite on the pricey side. I have already tipped it to many friends and only get positive feedback. I do have to mention that there can be some noise in the evening in summer in the rooms overlooking the sea from a newly opened beach club.

Vincci Hotels Valencia****
Do you prefer staying in the city centre? Then I can recommend these Vincci hotels. The first time I was in Valencia, I slept at Vincci Palace. Lovely beds and great central location (roof terrace and nice cocktail bar). Friends slept in Vincci Lys, right in the centre on a street with no through traffic, so lovely and quiet. And then there’s Vincci Mercat near the Mercato Central and a swimming pool on the roof terrace! Of course, that’s lovely if you want to unwind after a long day.

Hotel Las Arenas*****
Next to Balandret, really within walking distance, you will find this beautiful five-star hotel. Exclusive, so quite expensive, but fully equipped. I regularly went for a drink on the terrace in the evening and felt like a queen.

Eating (and sleeping)
La Más Bonita
Surely one of my big favourites is La Más Bonita. I was tipped off for the beautiful patisserie they have here, so I ate the most delicious ‘Red Velvet Cake’ ever. But I soon found out that there is much more than beautiful cakes. They have several restaurants serving honest Mediterranean food. Prefer a cocktail? You can too, you know. The drinks hour there is very cosy and the tapas are not to be sneezed at either. Although I like all the establishments equally, the one at Patacona beach is my favourite. Sorry, a bit of a walk from my hotel and that’s quite a thing when it’s hot, but…. a bus stops nearby and you can get there in 20 minutes. Convenience above all. Booking is recommended, as not only tourists but Valencians know where to find it too. Once there, you can also choose to go to the chiringuito at La Mas Bonita. In summer, you can reserve beds. There is no service at the beds, but the chiringuito is very close and you can order anything there. Also lovely to sit there sheltered on the fine lounge chairs.

La Mas Bonita has been renting out flats for a few years now. Close to all bus stops, so a convenient base for both the city centre with all its sights and the beach at Las Arenas or Patacona (my preference). Click here to view and possibly book the flats.
Mercatbar
Okay, I saved the best for last. This is where I’ve sent so many friends and I’ve really never had a negative reaction. Go go go! It’s a tapas bar, but not just any tapas bar, as this is where level tapas are made by a celebrity chef! Quique DaCosta (has five restaurants in total, including one with three stars and one with two stars) serves dishes from world cuisine with his own twist. Do me a favour and order at least the Pizza Putanesca. Indeed a pizza variant of pasta putanesca. Be surprised by ordering many more. I chose the Menú Degusta (€22.00!) and fell from one culinary surprise to another. For me, a reason to go back to Valencia again just for this bar! Some of my friends went again the next day after the introduction. Oh yes, just to be sure: Don’t forget to book well in advance. I don’t eat meat and it was no problem at all to make an extra fish dish for me. See the shopping baskets in one of the photos below? No it’s not self-service here, but there your bag is neatly inserted and then the basket is slid under your seat. How convenient is that?

Other great tips for eating out
If you have read my tips in Mallorca, you will know that I am a fan of the Cappuccino Group. There is one branch in Valencia and of course it comes highly recommended. Although not Valencian but Basque, I ate delicious pintxos at Sagardi (don’t be tempted to eat upstairs, it’s really much nicer downstairs!) and of course I couldn’t walk past Horchatería de Santa Catalina without drinking the traditional Valencian ‘horchata’ (a nut drink with water and sugar) and eating a ‘farton’ (a kind of oblong brioche bun with icing sugar). And of course you go to La Pepica for the best paella.

Shopping
Simple
You can shop very well in Valencia, of course, but I love small, quirky shops and Simple is one of those. What a nice range of exclusive Spanish products. They are even so Spanish that their website is not translated into English. My shopping heart opened up and I would almost like to begin another shop, haha! But I won’t, mind you. Hope you have enough room in your suitcase to bring back nice gifts, because you really won’t leave here without buying something. By the way, Simple reminded me of my favourite shop ‘A Vida Portuguesa’ in Lisbon (see my review of it here).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s