Lissabon Revisited I… slapen

schermafbeelding-2017-02-20-om-11-53-39

Het was te lang geleden dat ik in Lissabon was. Van vrienden hoorde ik de mooiste verhalen, dus voor mij was de keuze voor een korte vakantie niet moeilijk. Omdat ik er zo’n tijd niet was geweest moest ik me wel goed voorbereiden. Uiteraard had ik een to-dolijstje gemaakt en ik wilde absoluut slapen in Alfama wijk; de wijk waar je ’s avonds overal de fado hoort. Ga je mee? Ik laat je kennis maken met alle leuke hotspots.

Slapen in Lissabon
De eerste twee nachten sliep ik in een tot hotel verbouwd klooster: Hotel Convento Salvador. Het hotel ligt heel centraal in de wijk Alfama, het is heerlijk rustig, heeft slechts 43 kamers en bovendien heel betaalbaar. De buitenkant is nog steeds een prachtig klooster en de binnenkant voldoet aan alle hoge eisen van de doorgewinterde reiziger. Modern comfort en kunst worden gecombineerd in een eigentijds interieur.

Sleeping in Lisbon
The first two nights I slept in a converted convent: Hotel Convento Salvador. The hotel is centrally located in the Alfama district, it is quiet, has only 43 rooms and is very affordable. The exterior is still a beautiful monastery and the interior meets all the high standards of the seasoned traveller. Modern comfort and art are combined in a contemporary interior.


Info: Hotel Convento Salvador.
hotel-convento-do-salvador-gallerync1a8768hotel-convento-do-salvador-gallerync1a6932hotel-convento-do-salvador-gallery1m3a0600-_wm_1600l_100jpg1hotel-convento-do-salvador-gallerync1a8701

Memmo Alfama Hotel
Op mijn verblijf in dit hotel had ik me ontzettend verheugd. Het ligt middenin de bruisende Alfama wijk. Het is er heel rustig. Er zijn verschillende terrassen waar je heerlijk van de zon kan genieten, een hapje kan eten of gewoon wat drinken. En overal kan je genieten van het prachtige uitzicht over de oude stad of de rivier de Taag. Je kan er heerlijk eten, het personeel is zeer gastvrij en de kamers zijn kraakhelder en modern ingericht. Dit is een plek waar ik terug ga komen. Wel ietsje duurder dan het vorige hotel, maar ja de lage prijzen van het eten en de wijnen in Lissabon maken dat meer dan goed. Ruim van tevoren reserveren is wel aan te raden, want inmiddels weten heel veel mensen dit hotel te vinden.

Goed geslapen? Dat is mooi, want in mijn volgende blog gaan we wandelen. Tot snel!

I was very much looking forward to my stay in this hotel. It is located in the middle of the lively Alfama district. It is very quiet. There are several terraces where you can enjoy the sun, have a bite to eat or just a drink. And everywhere you can enjoy the beautiful view over the old city or the Tagus river. The food is delicious, the staff is very hospitable and the rooms are clean and modern. This is a place I will return to. A bit more expensive than the previous hotel, but the low prices of food and wine in Lisbon more than make up for that. It is advisable to book well in advance, because many people now know how to find this hotel.

Did you sleep well? That’s good, because in my next blog we will be going for a walk. See you soon!


Info: Memmo Alfama Hotel.

memmo-alfama-alfama-memmo-lisbon-hotels
memmo-alfama-memmo-alfama-terrace-lisboa1
memmo-alfama-swimming-pool-hotels-lisbon1
memmo-alfama-_mg_7713-copy_baixa4
memmo-alfama-memmo-alfama-lisbon
memmo-alfama-lisbon-alfama-superior
memmo-alfama-best-view-rooms-memmo-alfama

Een gedachte over “Lissabon Revisited I… slapen

  1. Wat leuk Marion, lekker naar Lissabon.
    Ik was er verleden jaar weer naar ruim 20 en helemaal blij: in deze stad kun je wonen! Wij logeerden in een AirBnB in Alfalma: prachtig oud huis midden in deze levendige wijk. Heel benieuwd waar je wandeling ons gaat brengen….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s