Catalunya III

(English text in between)

fotodofi02

CADAQUÉS – 3 t/m 7 juli 2015

Na vier dagen in Cap Sa Sal de Begur werd het tijd om door te rijden. Ik verheugde me namelijk ontzettend op mijn verblijf in Cadaqués. Afstand: 75 km, maar je doet er bijna twee uur over. Het laatste stuk bestaat uit 14 km haarspeldbochten – aangeraden snelheid 40 km p/u. Als je dat achter de rug hebt… Krijg je weer een bord met 4 km haarspeldbochten – 40 km p/u. Voordeel: je gaat hoog de bergen in dus je kan rekenen op prachtige vergezichten. Onderweg is er gelegenheid af en toe de auto neer te zetten, zodat je mooie foto’s kan maken.

Ik had vier nachten gereserveerd in het Tramuntana Hotel. Ik had er over gelezen in een glossy, daarna heb ik wel dertig keer op hun site gekeken en uiteindelijk besloten dat ik daar maar naar toe moest.
En oeioeioei was kreeg ik een warm welkom! Ten eerste was het de warmste week sinds 100 jaar in Spanje, haha! Ten tweede kreeg ik van tevoren al zulke leuke mailtjes van eigenaresse Rosa. O.a. om te vertellen dat het handig was om de auto direct bij aankomst op het parkeerterrein te zetten (Cadaqués zelf is autovrij, als je er bent begrijp je waarom) om haar vervolgens te bellen, zodat zij mij met een elektrokar kon komen ophalen. Ze was er binnen twee minuten. Zij regelde een parkeerkaart waar ik mee in en uit kon rijden zoveel ik wilde. De kosten kon ik samen met de hotelrekening voldoen. Maarre… na die rit heb ik de auto lekker vier dagen laten staan. 😉
Het hotel heeft 11 kamers en is modern ingericht met veel Scandinavische accenten (o.a. mijn favo bank de Ghost van Gervasoni, veel Muuto etc). Ondanks de warmte krijg je er een heerlijk koel gevoel van. De ontbijtjes waren zeer goed verzorgd, de koffie is heerlijk (ik had uiteraard mijn eigen thee bij me) en – niet onbelangrijk – het is heel betaalbaar.

After four days in Cap Sa Sal de Begur, it was time to move on. I was really looking forward to my stay in Cadaqués. Distance: 75 km, but it will take you almost two hours. The last part consists of 14 km of hairpin bends – recommended speed 40 km p/h. Once you’ve done that… you get another sign with 4 km of hairpins – 40 km p/h. Advantage: you go high into the mountains so you can count on beautiful views. On the way, there is an opportunity to park the car once in a while so that you can take some nice pictures.

I had booked four nights in the Tramuntana Hotel. I had read about it in a glossy, then looked at their site at least thirty times and finally decided that I had to go there.
And ooh, ooh, I got a warm welcome! Firstly, it was the warmest week in Spain since 100 years, haha! Secondly, I received such nice e-mails from owner Rosa beforehand. A.o. to tell me that it was useful to park the car on the parking immediately upon arrival (Cadaqués itself is car-free, when you are there you will understand why) and then to call her, so that she could come and pick me up with an electro-coach. She was there within two minutes. She arranged for a parking card with which I could drive in and out as much as I wanted. I could pay the costs together with the hotel bill. But… after that trip I left the car there for four days. 😉
The hotel has 11 rooms and is decorated in a modern way with a lot of Scandinavian accents (e.g. my favourite sofa the Ghost by Gervasoni, a lot of Muuto etc). Despite the heat, you get a lovely cool feeling from it. The breakfasts were very good, the coffee is delicious (of course I brought my own tea) and – not unimportantly – it is very affordable.

RESTAURANT COMPARTÍR
Restaurant Compartír is de absolute hot tip op culinair gebied volgens mijn zusje (foodie – maatje 34 – zucht…). Thuis had ik al een tafel gereserveerd. De eigenaren hebben gewerkt bij het beroemde El Bullí. Hier wordt gelukkig niet moleculair gekookt, maar wat heb ik hier een aantal heerlijke gerechtjes gegeten. Ik heb er geluncht. Zo in je eentje vind ik dat in een dergelijk restaurant wel prettiger. Ga hier naar toe, want je hebt iets gemist als je het niet hebt gedaan. Niet goedkoop, maar als je het vergelijkt met restaurants van het zelfde niveau in Nederland is het eigenlijk heel betaalbaar. Inmiddels hebben ze ook een restaurant in Barcelona: Disfrutar, waar ze uitsluitend menu’s serveren. Hieronder alle gerechtjes die ik heb gegeten.

Restaurant Compartír is the absolute hot tip in the culinary field according to my sister (foodie – size 34 – sigh…). I had already reserved a table at home. The owners have worked at the famous El Bullí. Fortunately, they do not do molecular cooking here, but I ate some delicious dishes. I had lunch there. I find that on my own in a restaurant like this more enjoyable. Go here, because you have missed something if you have not done it. Not cheap, but if you compare it with restaurants of the same level in the Netherlands, it is actually very affordable. Meanwhile, they also have a restaurant in Barcelona: Disfrutar, where they only serve menus. Here are all the dishes I have eaten.

Spannend entree.
Spannend entree / thrilling entrance
De wijnkaart èn de menukaart.
wijnkaart èn de menukaart / menu and wine list
Van het huis: gin fizz met perzik. Amuse: uitgeholde aardbei met kokosmelk en munt.
Van het huis: gin fizz met perzik. Amuse: uitgeholde aardbei met kokosmelk en munt.
On the house: gin fizz with peach. Amuse: hollowed-out strawberry with coconut milk and mint.

Mousse van parmezaan en crumble van tomaat, met een lichte pesto op basis van prachtige olijfolie en basilicum, een gelei van limoen, zeste van citroen en parmezaan crackers.
Mousse van parmezaan en crumble van tomaat, met een lichte pesto op basis van prachtige olijfolie en basilicum, een gelei van limoen, zeste van citroen en parmezaan crackers.
Parmesan mousse and tomato crumble, with a light pesto based on beautiful olive oil and basil, a lime jelly, lemon zest and parmesan crackers.
Krab met een bouillon van krab, zalmeitjes en toefjes romige geitenkaas.
Krab met een bouillon van krab, zalmeitjes en toefjes romige geitenkaas.
Crab with a broth of crab, salmon eggs and tufts of creamy goat’s cheese.
Vino blanco!
Vino blanco!
gepocheerd ei met truffel en een crème van aardappel en croutons
Gepocheerd ei met truffel en een crème van aardappel en croutons.
Poached egg with truffle and a cream of potato and croutons.
Cannelloni van tonijn gevuld met tartaar van tonijn, saus van olijfolie, tomaat, kappers, kaviaar van olijfolie, limoen en basilicum.
Cannelloni van tonijn gevuld met tartaar van tonijn, saus van olijfolie, tomaat, kappers, kaviaar van olijfolie, limoen en basilicum.
Tuna cannelloni filled with tuna tartar, olive oil sauce, tomato, capers, olive oil caviar, lime and basil.
Crema Catalana (bij ons beter bekend als crème brulée - maar ik ben nou eenmalig Catalonië) als lichte mousse tiède met daaronder als verrassing ijskoude, zeer smaakvolle aardbeien.
Crema Catalana (bij ons beter bekend als crème brulée – maar ik ben nou eenmalig Catalonië) als lichte mousse tiède met daaronder als verrassing ijskoude, zeer smaakvolle aardbeien.
Crema Catalana (better known as crème brulée to us – but I am a one-time Catalonian) as a light mousse tiède with, as a surprise, ice-cold, very tasty strawberries underneath.
Need I say more... (ik gebruik uiteraard geen suiker in mijn thee, maar vond het voor het plaatje wel mooi staan).
Need I say more… (ik gebruik uiteraard geen suiker in mijn thee, maar vond het voor het plaatje wel mooi staan).
Need I say more… (I don’t use sugar in my tea, of course, but thought it would look nice for the picture).

Na deze indrukwekkende lunch wilde ik even lekker uitwaaien. Op de boulevard (wat er voor door mag, want ieniemienie) staat een aantal kiosken waar je tickets kan kopen. Er was er op dat moment maar eentje open – Creuers Cadaqués dus dat maakte de keus gemakkelijk. Een moderne boot die een tocht van 1,5 uur maakt. Onderweg gaan ze voor anker zodat je kan zwemmen en/of snorkelen.

After this impressive lunch, I wanted to get some fresh air. On the boulevard (or what passes for promenade, because it is tiny) there are a number of kiosks where you can buy tickets. There was only one open at the time – Creuers Cadaqués so that made the choice easy. A modern boat makes a 1,5 hour trip. On the way they drop anchor so you can swim and/or snorkel.

Volgende keer deel 4: wat te doen in Cadaqués en nog meer culi tips.

Next time, part 4: what to do in Cadaqués and more culinary tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s