Mallorca VI | fietsen (cycling)

(English text below)

Een van de leukste dingen om op Mallorca te doen is iets dat wij in Nederland heel gewoon vinden: fietsen! Ik heb de afgelopen jaren heel wat afgefietst. Nee, niet met een racefiets – dat kan ook – maar op een lekker sportief fietsje met zeven versnellingen. Het is prima te doen, want langs de hele kustlijn (20 km!) is een fietspad aangelegd en ook in Palma kan je veilig door tuffen. Als ik naar mijn favoriete strandtent Puro Beach ga verheug ik me altijd op dat stukje fietsen. In 20 minuten ben je er (wel een beetje doortrappen). En wat het leukste is… op de helft staat een chiringuito (letterlijk uit het Spaans vertaald: een  klein bedrijf – meestal een bar aan of op het strand – waar diverse drankjes en tapas worden verkocht) Handle Bar. Op de heenweg maak ik hier altijd een tussenstop om een vers gemaakte fruit smoothie te drinken en over de Middellandse Zee te staren. En als ik aan het eind van de dag terug fiets zien de cocktails er heel verleidelijk uit.

Fietsen huren kan je o.a. bij Nano Bicycles.

handleportada
Even bijkomen met een prachtig uitzicht.
view-of-the-bar
Vers fruit smoothie op de heenweg of een cocktail op de terugweg.
13254100_554975638008358_7118012853327351747_n
Dorst!

One of the best things to do on Mallorca is something that we in the Netherlands find very common: cycling! I have cycled a lot in recent years. No, not on a racing bike – that is also possible – but on a nice sporty bike with seven gears. It is easy to do, because there is a cycle path along the entire coastline (20 km!) and you can also pedal safely through Palma. When I go to my favourite beach club, Puro Beach, I always look forward to that bit of cycling. You can get there in 20 minutes (but you have to pedal a bit). And the best part is… halfway there is a chiringuito (literally translated from Spanish: a small business – usually a bar on or near the beach – where various drinks and tapas are sold) Handle Bar. On the way there, I always make a stop here to drink a freshly made fruit smoothie and stare out over the Mediterranean. And when I cycle back at the end of the day, the cocktails look very tempting.

You can hire bicycles at, among others, Nano Bicycles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s