Sequenza… klein maar fijn

sequenzaVrijdag 14 augustus j.l. bestond mijn theewinkel Betjeman & Barton Holland 23 jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Waar? Uiteraard bij mijn een van mijn lievelingsrestaurants in Den Haag: Sequenza. Eigenlijk een restaurant voor insiders, want helaas is het niet heel erg bekend. Ze zitten net naast het centrum aan het Spui. Dat zou de reden kunnen zijn. Als ik het bij anderen aanbeveel krijg ik steevast te horen: “Inderdaad, dat is een uitstekend restaurant, maar ik vergeet het altijd”. Lieve mensen, vergeet de andere restaurants, maar ga hier naar toe. Moeilijk bereikbaar? Welnee! Je kan er op de fiets naar toe; het openbaar vervoer stopt voor de deur (wel zo handig als je meer dan één glas wijn wil drinken). En als je eenmaal weet hoe je er met de auto kan komen, er is eigenlijk altijd plek voor de deur parkeren of in de parkeergarage onder het stadhuis (op loopafstand).
Zo, die bezwaren zijn weggewerkt.

167849_174632395908730_4883704_nDe inrichting is eigentijds, smaakvol, huiselijk. Gastheer Clinton ontvangt je met een warme glimlach. Leo regelt het culinaire gedeelte. En hoe! De heerlijkste gerechten verlaten zijn piepkleine keuken. Het is eigenlijk eten wat de pot schaft, want ze hebben geen menukaart. ’s Morgens doen ze de boodschappen en aan de10350984_745958425442788_2710317977020176160_n hand van het aanbod wordt het menu van die dag bepaald. Aan tafel komt Clinton uitleggen wat er wordt geserveerd. Uiteraard kan je kiezen voor vis, vlees of vegetarisch. Ben je een kleine eter? Vraag gerust om een klein hoofdgerecht . Er is geen wijnkaart, maar een wijnkast. Wel zo overzichtelijk. Clinton adviseert je graag welke wijn het best bij het menu past.Oh ja, voor ik het vergeet. Ze hebben ook nog een intieme tuin waar het in de zomer heerlijk toeven is.

Zo zag mijn menu er vrijdag uit:

amuse: oester | oesternat | komkommerijs
amuse:
oester | oesternat | komkommerijs
voor: koningskrab | zeegarnalen | nage
voor:
koningskrab | zeegarnalen | nage
hoofd: tarbot | scheermes | beurre blanc | oostindische kers
hoofd:
tarbot | scheermes | beurre blanc | oostindische kers
na: kaas | kaas | kaas | kaas
na:
kaas | kaas | kaas | kaas

Kijk eens op hun Facebook pagina: Sequenza.
Lees hier wat anderen van Sequenza vinden: Tripadvisor.

5 gedachten over “Sequenza… klein maar fijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s